a.s.r. vastgoed projecten

ENKA in Ede

Enka in Ede is een moderne tuinwijk in ontwikkeling met een mix van wonen, werken en recreëren. Het gebied, aan de rand van het centrum, gelegen direct aan de Veluwe, heeft een zichtbaar rijke historie met prachtige monumentale panden, die in het plan een nieuwe invulling krijgen. a.s.r. vastgoed projecten participeert met AM in de Grondbank Bennekomseweg Ede CV, die verantwoordelijk is voor de totale grond- en opstalexploitaties van het gebied van 42 ha. 

undefined

Belangrijke dragers in het plan zijn de acht rijksmonumenten. Waaronder het voormalig fabrieksgebouw De Westhal. Als nieuwe bestemming komt er in de hal, met opvallende sheddaken, een ‘fiets experience center’ genaamd De Fietser.

Het programma
Het totale programma bestaat uit circa 1.300 woningen. 34.000 m² commerciële ruimten en voorzieningen en 16.950 m² rijksmonument. Inmiddels zijn ruim 400 woningen opgeleverd of in aanbouw. Ontworpen en gerealiseerd met oog voor kwaliteit, passend bij de historie van de locatie en in de groen woonomgeving. Alles gericht op een prettige woonomgeving. 

De architecten
Diverse architecten zijn bij de ontwikkeling van ENKA betrokken: Humblé Martens architecten, Stefonava Architecten, MIX Architectuur, Bokkers van der Veen Architecten, Mulleners + Mulleners architecten, Stedenbouwkundig architect, awg architecten en LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten.

Meer informatie is beschikbaar op www.enka-ede.nl.

undefinedundefined

Meer informatie?

Neem contact op met:

Take Hannessen,
Tel: 030 - 257 32 40
E-mail: take.hannessen@asr.nl 

undefined