a.s.r. vastgoed projecten

Leidsche Rijn Centrum in Utrecht

Midden in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn, aan de A2 en goed bereikbaar per auto, trein, bus, fiets en te voet wordt gebouwd aan Leidsche Rijn Centrum. Een écht centrum om elkaar te ontmoeten, waar altijd iets te beleven is! Een centrum anno 2020+. Uiteindelijk zullen 100.000 mensen in Leidsche Rijn wonen en bestaat het primaire verzorgingsgebied bij oplevering uit 160.000 mensen.

undefined

Het programma
Binnen het totale plan is LRC B.V. (een samenwerking van a.s.r. vastgoed projecten en Vesteda Project Development) verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kerngebied met 22.400 m² retail, 5.600 m² foodmarkt, 3.000 m² dienstverlening, 4.000 m² horeca en 3.000 m² maatschappelijke voorzieningen. Kléppiere is de afnemer van het grootste deel van het winkelprogramma. Naast de winkels en voorzieningen omvat het programma 1.280 openbare parkeerplaatsen, 106 parkeerplaatsen op straat, 665 private parkeerplaatsen, 762 appartementen (waarvan 511 koopappartementen en 251 huurappartementen voor Vesteda) en 10.000 m² kantoren in het hart van het plan.

In Leidsche Rijn Centrum draait het niet alleen om de winkels, kantoren en woningen. Vanuit de gemeente Utrecht worden er in Leidsche Rijn Centrum diverse andere functies gerealiseerd, zoals culturele voorzieningen, bibliotheek en een bus- en treinstation (reeds gerealiseerd). Bioscoop Cinemec opende in september 2015 haar deuren.

De architecten
Het centrum is een gezamenlijk ontwerp van AWG Architecten, Prof. Hans Kollhoff Architekten, Geurst en Schulze, Dok Architecten en Cruz y Ortiz arquitectos Sevilla, De Zwarte Hond en rphs+.

Planning
De bouw is gestart in 2014. Uiteindelijk zal naar verwachting eerste kwartaal 2018 een multifunctioneel, levendig centrum worden opgeleverd met een optimale bereikbaarheid en hoogwaardige uitstraling. Meer informatie over het centrum is beschikbaar op www.leidscherijncentrum.nl.

Bekijk de contactpersonen voor dit project.

undefinedundefined

Informatiefilm Leidsche Rijn Centrum

 

Verkoopkantoor

Heb je interesse in een woning of wil je meer weten over het huren van een winkel? Dan ben je bij het verkoopkantoor aan het juiste adres.

Openingstijden
Dinsdag t/m donderdag: 13:00 - 16:00 uur

Locatie
Het verkoopkantoor is gevestigd boven Brasserie Grauwaart. De ingang vind je aan de zijkant.

undefined