a.s.r. vastgoed projecten

Promesse in Lelystad

Terwijl Lelystad groeit bleef het centrum van de stad in de vorige decennia duidelijk achter. Te weinig meters, te weinig koopkracht en het begin van verpaupering. De realisatie van Promesse gaf het centrum van de stad een impuls. Er zijn nieuwe winkels en voorzieningen toegevoegd en door de sloop van een aantal gebouwen is een nieuwe looproute gecreëerd en de openbare ruimte verbeterd.

Het centrum van Lelystad is door de realisatie van Promesse sterk van karakter veranderd. Het centrum is compacter en levendiger geworden en lege ruimten zijn opgevuld. Promesse zorgt voor een betere winkelverbinding en gezelligere winkelsfeer tussen de Wissel en de Kroonpassage. Het nieuwe Dukaatplein is een ontmoetingsplek geworden door de aanleg van een terras. De architectuur en stedenbouw breekt met het verleden en geeft het toekomstige beeld van een stadshart met een mooi vormgegeven openbare ruimte en een moderne en levendige uitstraling.

Het programma
Het totale plan is op te delen in zes delen, met 5 winkelblokken. Het project meet 21.900 m² aan winkels, 3.500 m² aan dienstverlening en een bibliotheek van 3.600 m². Daarbij zijn er nog eens ruim 700 parkeerplaatsen en 100 woningen gerealiseerd.

Status: Opgeleverd

undefinedundefinedundefinedundefined