a.s.r. vastgoed projecten

Terwijde in Leidsche Rijn Utrecht

In het noordelijke deel van Leidsche Rijn ligt de waterrijke wijk Terwijde. Terwijde is een moderne en dynamische wijk. Brede watergangen, rietoevers, kleine bruggetjes en het ruime Waterwinpark zijn sterk bepalend voor de sfeer in het grootste deel van de wijk. Het zuidelijke deel van Terwijde heeft een meer levendig en stedelijk karakter. Hier treft u zowel eengezinswoningen, (starters)appartementen als voorzieningen aan.

De ruim opgezette wijk krijgt een grote verscheidenheid aan woningen: van vrijstaande huizen en eengezinswoningen tot woonboten en experimentele woningen. Totaal komen er zo’ n 3500 woningen. Terwijde wordt de meest waterrijke wijk van Leidsche Rijn en heeft grotendeels de vorm van een eilandenrijk. Elk wooneiland heeft zijn eigen sfeer. Brede watergangen en tal van bruggetjes zijn typerend voor de sfeer, de rust en ruimte in Terwijde. In samenwerking met BPD en MAB worden in de tweede fase 351 woningen in Terwijde ontwikkeld.

Programma: 1.275 woningen, 225 appartementen, 12.000 m² voorzieningen, 110 gebouwde parkeerplaatsen
Architecten: Thijs Asselbergs, Kingma & Van Mameren, Sluijmer & Van Leeuwen, Hans Been, Feekes & Colijn, BFAS, Tegnestuen Vandkunsten, Noordwestzes, Joachim Elde, Galis
Partners: BPD, MAB (winkelvoorzieningen)

undefined